gewichtsconsulent

Afvalbegeleiding
voor honden

Voor hondenbaasjes die het lastig vinden hun hond op het juiste gewicht te krijgen en hier graag meer inzicht in willen krijgen dit verantwoord te doen zonder hun hond te kort te doen.

calorieen tellen

Maar je geeft hem al bijna niks

Een gezond gewicht draagt bij aan een de algehele gezondheid van de hond. 60% van alle honden in Nederland hebben overgewicht en 80% daarvan heeft last van gewrichtsproblemen. Daarnaast zorgt overgewicht voor nog meer problemen met betrekking tot de gezondheid. Allemaal redenen om te zorgen dat jouw hond op een gezond gewicht blijft.

Maar je hebt er alles aan gedaan, je geeft het niet meer dan op de verpakking van de voeding staat en daarnaast krijgt je hond weinig tot niks extra’s of je bent juist ruim minder van zijn voeding gaat geven en nog valt jouw hond niet af.

Of vind jij het gewoon lastig omdat je het gevoel hebt dat jouw hond al zou weinig krijgt en je nog minder moet gaan geven en voel je je schuldig daardoor en bij iedere poging die jij weer doet kijkt jouw hond met vragende ogen aan en zwicht je toch weer.

uitgebalanceerde voeding

Zonder jouw hond te kort te doen

Hoe zou het zijn als je precies zou weten wat er in de voeding van jouw hond zit, weet waarom jij steeds tegen dit probleem aan loopt en weet wat de oorzaak is dat jouw hond niet of weinig afvalt.

Je inzicht hebt in de hoeveelheden voeding die je je hond kan geven en wat jouw hond zou moeten krijgen zonder tekorten op te lopen. 

En zelfs weet welke extraatjes die je jouw hond kan geven zodat jij je niet meer schuldig hoeft te voelen.

stappenplan

Hoe het werkt

Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst ga ik als eerste aan de slag met de analyse van jullie huidige voer. Zo krijg ik inzichten in de hoeveelheid calorieën jouw hond binnen krijgt. Daarnaast bereken ik de voedingsbehoefte van jouw hond, aan de hand van ras, leeftijd, gezondheid en beweging.

Hierdoor krijg je meer inzicht in wat je nu geeft met daarnaast de conclusie of advies over de huidige voeding.

Aan de hand van deze berekeningen maak ik uitgebreid verslag met een stappenplan per week voor de eerste 14 dagen om te kunnen volgen zodat je duidelijkheid hebt over wat jouw hond per dag mag hebben, omdat het belangrijk is te zorgen dat de hond niet ineens te snel gaat afvallen. In dit verslag staan al eventuele tips of aanpassingen die je direct kunt gaan toepassen.

Na 14 dagen is het de bedoeling dat jouw hond weer gewogen wordt en aan de hand daarvan hebben we contact. Na deze evaluatie maak ik een nieuw vervolg plan per week voor de 14dagen daarna. 

Zo krijg je een uitgeschreven stappenplan met inzichten in wat je jouw hond geeft en hoe je op een verantwoorde manier hem tot een gezond gewicht brengt.

 

 

vraag aan

Afvalbegeleiding

vraag aan

Vervolg consult

Heb je vragen?
Stuur mij dan een berichtje