groepslessen

sport & spel

Voor hondenbaasjes die hun hond fysiek fit en gezond willen houden. Van puppy tot senior.

jouw hond fit & gezond

Het verbeteren van basisfitheid is een belangrijke basis voor goede en gecontroleerde beweging waarbij de kans op blessures aanzienlijk verkleind worden. Dit cursus is voor honden van alle leeftijd die fysiek gezond zijn.

Vanaf jonge leeftijd kun je hiermee al aan de gang gaan, per leeftijdscategorie zijn er belangrijke punten om rekening mee te houden. Er worden regelmatig verkeerde adviezen geven mbt de beweging bij jonge honden. Ik leg je uit hoe de fysieke ontwikkeling bij een jonge hond verloopt, zodat je weet welke belasting wel en niet kan.

Ook voor fokkers die hun nest puppy’s een goede basis willen meegeven kom ik aan huis voor een puppy-basisfitheid. Hierbij zorgen we spelenderwijs voor bewustwording van het lijfje zodat het wordt voorbereidt op een fysiek gezond leven.

Voor senioren honden is beweging net zo belangrijk, je kent het gezegde misschien wel “rust roest”. Door te zorgen dat jouw seniore hond op een verantwoordde manier in beweging blijft draagt dat bij aan een langer fysiek en fit lichaam.

Beoefen jij een sport met jouw hond en wil je zorgen dat jouw hond weer in topconditie komt dan is deze training ook geschikt. We kijken hier na welke deel van de sport de nadruk op gelegd wordt en wat deze sport fysiek van het lichaam vraagt een wat ervoor nodig is.

Vind jij het gewoon leuk om met jouw hond bezig te zijn en daarbij ook nog zijn lichaam in een fysiek goede conditie te trainen dan is deze cursus echt iets voor jou.

 

waarom deze cursussen
hoe gaat het in zijn werk

Via de website kun je je opgeven voor de groepslessen. Je ontvangt van mij een online inschrijfformulier en een vragenlijst over de fysieke gesteldheid van jouw hond. Zo weet ik zeker dat jullie iets aan deze cursus gaan hebben.

De eerste les start met een kleine introductie over het bewust bewegen en ik vertel de belangrijkste aspecten die te maken hebben met bewegen en waar je zelf ook op kunt gaan letten. Dan gaan we aan de slag met de oefeningen en opdrachten. Deze oefeningen zijn voor een deel ook geschikt ook samen met je hond thuis aan de slag te kunnen gaan.

De oefeningen die we uitvoeren is afhankelijk van de honden. Tijdens de lessen zit er een logisch opbouw in de oefeningen die de honden gaan uitvoeren.

Na de laatste les heb je meer inzicht gekregen hoe je je hond in een fysiek betere conditie kunt brengen.

Coming soon!
groepslessen de fitte hond
Coming soon!
groepslessen senior fit
Coming soon!
groepslessen puppy-fit

Heb je vragen?
Stuur mij dan een berichtje