dit is Daan!

"My life without animals is like taking a breath without air"

Leer mij kennen…

In het kort: Daan van Danielle, 37jaar oud, wonend in Bavel samen met mijn fantastische 4 honden.

De rottweilers Tico & Dino en de Franse Bulldogen  Tyson & Nevi.

Omdat ik het liefst de hele dag omgeven ben door dieren zal het je misschien niks verbazen dat ik naast hondenliefde ook een enorme liefde voor paarden heb. Met mijn Haflinger Joe & mijn fjordenbaby Jill is mijn beestenbende dan ook helemaal compleet.

Mijn grootste passie zijn toch wel de honden, vanaf kleins af aan is dit al zo. Ik ben opgegroeid omgeven door de liefde van onze honden Berner Senner Bijoux, Labrador Kiara, Boomer Cheeky en Mechelse Herder Djazz. De band die je met dieren opbouwd is ongekend. 

Als klein meisje riep ik altijd al dat ik dierenarts wilde worden en met deze voorliefde voor dieren begon mijn reis aan de opleiding Dierenzorg.

Waarom dan Daan&Dogs

Met mijn eigen honden heb ik door de jaren heen enorm veel liefde en mooie momenten meegemaakt, maar de realiteit is dat het daarnaast ook niet altijd rozengeur en manenschijn is.

Zo kan ik jullie als geen ander helpen omdat ik weet hoe het voelt dat je het even niet meer weet of dat je je zorgen maakt. Ik wil voor jou als hondenbaasje zorgen dat je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat en dat jullie niet de enige zijn met twijfels of zorgen.

Veel problemen waar we tegen aan lopen met onze honden staan niet op zich maar hebben vaak meerdere raakvlakken. Daarom vind ik het enorm belangrijk dat er altijd naar het totaal plaatje gekeken wordt. Maar ook dat het advies past binnen jou haalbaarheid en mogelijkheden.

Ik werk aan de hand van uitgebreide vragenlijsten zodat ik een compleet beeld bij jullie situatie heb en aan de hand van deze vragenlijsten hebben we kort telefonisch contact omdat op papier het soms anders kan overkomen dan je misschien bedoeld. Ik hecht enorm veel waarde aan het juiste advies omdat ik ook het beste met jouw hond voor heb.

 

“Today’s good mood is sponsored by my dogs”

Mijn eigen trots

Dit zijn mijn eigen honden. Mijn trots en mijn motor achter Daan&Dogs.

Tico, Tyson, nevi & dino

Wat ik belangrijk vind

hondenwelzijn

Welzijn van onze honden staat bij mij altijd bovenaan. Mijn missie is welzijn onder honden te verhogen.

Wie wil er nou niet zo lang mogelijk van zijn hond kunnen genieten?

Jij bent uniek

Ieder verhaal is uniek en ik help jullie op de manier die bij jou past. Mijn klanten zijn niet alleen klanten maar belangrijke mensen in mijn leven met een eigen verhaal, emotie en gevoel.

Gediplomeerd

Ik ben onder andere gediplomeerd bedrijfsleider dierenzorg, kynologisch instructeur en voedingsdeskundige

education is not something you can finish

Vanaf 2004 ben ik begonnen met studeren in de hondenbranche, omdat mijn interessegebied in honden erg breed is ben ik dan ook breed geschoold. Daarnaast volg ik ieder jaar een opleiding om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en te kunnen verdiepen. Maandelijks volg ik diverse cursussen en lezingen om up-to-date te blijven binnen mijn vakgebied.

Om de lijst niet oneindig  lang te maken hieronder een greep uit de belangrijkste afgeronde opleidingen welke bezegeld zijn met een diploma, cursussen waarvan ik een certificaat behaald heb en lezingen.

Opleidingen, cursussen en bijscholing
Bedrijfsleider dierenzorg
Voedingsdeskundige hond & kat
Hondentrimmer
Kynologisch instructeur
Hondenfotograaf
Ethologie en lichaamstaal bij honden
Algemene basis africhters
Algemene basis africhters gevorderden
Honden in de puberteit
Reactiviteit expert
Bedrijfsvoering hondenuitlaatservice
Warming-up/ Cooling down voor honden
BAT-training
Massage voor honden bij angst
Castreren/steriliseren bij honden
Relatie tussen gedrag en gezondheid
De taal van de hond
Pijn herkennen bij honden
Emoties bij honden
Basisvoeding, voeding voor honden KVV & BARF
Uitvalgedrag bij honden
Werking van geslachtshormonen bij honden
Ongewenst gedrag en de overzaak ervan
Corrigeren, het C-woord
Risico's van overgewicht bij honden
Pijn bij honden
Bewegingsapparaat van de hond
De geholpen hond
Kijken naar het bewegingspatroon/gangwerk
Gangwerk van de hond
Bewegingsleer/ revalidatie (in opleiding)
Natuurlijk voedingstherapeut (in opleiding)

heb je vragen?
Stuur mij dan een berichtje