dit is Daan!

"My life without animals is like taking a breath without air"

Leer mij kennen…

In het kort: Daan van Danielle, 37jaar oud, wonend in Bavel samen met mijn fantastische 4 honden.

De rottweilers Tico & Dino en de Franse Bulldogen  Tyson & Nevi.

Omdat ik het liefst de hele dag omgeven ben door dieren zal het je misschien niks verbazen dat ik naast hondenliefde ook een enorme liefde voor paarden heb. Met mijn Haflinger Joe & mijn fjordenpaard Jill is mijn beestenbende dan ook helemaal compleet.

Mijn grootste passie zijn toch wel de honden, vanaf kleins af aan is dit al zo. Ik ben opgegroeid omgeven door de liefde van onze honden Berner Senner Bijoux, Labrador Kiara, Boomer Cheeky en Mechelse Herder Djazz. De band die je met dieren opbouwd is ongekend. 

Als klein meisje riep ik altijd al dat ik dierenarts wilde worden en met deze voorliefde voor dieren begon mijn reis aan de opleiding Dierenzorg.

Waarom dan Daan&Dogs

Met mijn eigen honden heb ik door de jaren heen enorm veel liefde en mooie momenten meegemaakt, maar daarnaast kan het ook veel vragen of twijfels bij je oproepen. “Doe ik het allemaal wel goed?” of twijfels of zorgen dat je hebt over het welzijn of de gezondheid van jouw hond.

Zo kan ik jullie als geen ander helpen omdat ik weet hoe het voelt dat je het af en toe even niet meer weet of dat je je zorgen maakt. Ik wil voor jou als hondenbaasje zorgen dat je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat. Het is heel normaal dat je wel eens met twijfels en zorgen rond loopt.

In 2012 besloot ik hondenbaasjes te gaan helpen en startte met de hondenuitlaatservice. Daardoor konden baasjes zorgeloos aan het werk terwijl ik hun hond meenam voor een heerlijke boswandeling zodat de hond moe en voldaan in zijn mand lag als het baasje thuis kwam.

Door mijn eigen honden werd mijn interesse op het gebied van voeding en beweging getriggerd. Alle 4 mijn honden hebben helaas een aandoening/probleem met het bewegingsapparaat.  Hierdoor heb ik ervaringen in gewrichtsproblemen, acuut trauma, operaties en revalidatiesprocessen. Door deze ervaringen ben ik mezelf gaan verdiepen in de mogelijkheden en ondersteuningen. 

Na diverse opleidingen is de tijd nu zover dat ik ook op die gebieden baasjes kan gaan helpen. Veel dingen waar we tegen aan lopen staan niet op zich maar hebben meerdere raakvlakken en zijn op verschillende manieren te ondersteunen. Ik vind het daarom ook enorm belangrijk dat er altijd naar het totaal plaatje gekeken wordt en indien nodig met meerdere specialisten wordt samengewerkt. Maar ook dat het advies past binnen jou haalbaarheid en mogelijkheden.

“Today’s good mood is sponsored by my dogs”

Mijn eigen trots

Dit zijn mijn eigen honden. Mijn trots en mijn motor achter Daan&Dogs.

Tico, Tyson, nevi & dino

Wat ik belangrijk vind

hondenwelzijn

Welzijn van onze honden staat bij mij altijd bovenaan. Mijn missie is welzijn onder honden te verhogen.

Wie wil er nou niet zo lang mogelijk van zijn hond kunnen genieten?

Jij bent uniek

Ieder verhaal is uniek en ik help jullie op de manier die bij jou past. Mijn klanten zijn niet alleen klanten maar belangrijke mensen in mijn leven met een eigen verhaal, emotie en gevoel.

Gediplomeerd

Ik ben onder andere gediplomeerd bedrijfsleider dierenzorg, kynologisch instructeur en klinisch voedingsdeskundige & fitness trainer voor honden

studeren als hobby

education is not something you can finish

Vanaf 2004 ben ik begonnen met studeren in de hondenbranche omdat mijn interessegebied in honden erg breed is ben ik dan ook breed geschoold. Daarnaast volg ik ieder jaar een opleiding om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en te kunnen verdiepen. Maandelijks volg ik diverse cursussen en lezingen, niet alleen op up-to-date te blijven binnen mijn vakgebied maar ook omdat ik het enorm leuk vind om te doen.

Door jarenlang studeren zal ik de lijst hieronder niet oneindig lang maken. Hierbij een kleine greep uit de belangrijkste afgeronde opleidingen welke bezegeld zijn met een diploma, cursussen waarvan ik een certificaat behaald heb en lezingen die relevant zijn in mijn vakgebied.


behaalde Diploma's & certificaten

Bedrijfsleider dierenzorg, Hondentrimmer, Hondenfotograaf, Kynologisch instructeur, Algemene basisafrichters, Algemene basisafrichters gevorderden, Klinisch voedingsdeskundige voor hond & kat, Reactiviteits-expert, Hondenfitness instructeur, Medical & functional taping bij honden, Equine medical taping, EHBO voor dieren, pijn herkennen bij honden Gangwerk/bewegingsleer, Overgewicht bij de hond.

 

bijscholingen

Ethologie hond, bedrijfsvoering hondenuitlaatservice, BAT-training, massage voor honden bij angst, castreren en steriliseren bij honden, pijn herkennen bij honden, emoties bij honden, honden in de puberteit, relatie tussen gedrag en gezondheid, uitvalgedrag bij honden, ongewenst gedrag en de oorzaak ervan, corrigeren, het C-woord, pijn bij honden, risico’s van overgewicht bij honden, Praktijkdag gangwerk/beweging analyseren, gangwerk van de hond, bewegingsapparaat van de hond, werking van de geslachtshormonen, warming up en cooling down voor honden, de bouw van de hond, wilde kruiden voor honden, voedselverrijking voor honden, praktijkdag bouw & beweging.

in opleiding

Op dit moment ben ik bezig met een 2e, meer gespecialiseerde opleiding tot voedingstherapeut, daarnaast ben ik ook bezig met het behalen van mijn diploma voor medische basiskennis.

een andere kant van mij

wat leuke weetjes..

heb je vragen?
Stuur mij dan een berichtje