“My life without animals is like taking a breath without air”

leer mij kennen..

In het kort: Daan van Danielle, 37jaar oud, wonend in Bavel samen met mijn fantastische 4 honden.

De rottweilers Tico & Dino en de Franse Bulldogen  Tyson & Nevi.

Omdat ik het liefst de hele dag omgeven ben door dieren zal het je misschien niks verbazen dat ik naast hondenliefde ook een enorme liefde voor paarden heb. Met mijn Haflinger Joe & mijn fjordenpaard Jill is mijn beestenbende dan ook helemaal compleet.

Mijn grootste passie zijn toch wel de honden, vanaf kleins af aan is dit al zo. Ik ben opgegroeid omgeven door de liefde van onze honden Berner Senner Bijoux, Labrador Kiara, Boomer Cheeky en Mechelse Herder Djazz. De band die je met dieren opbouwd is ongekend. 

Als klein meisje riep ik altijd al dat ik dierenarts wilde worden en met deze voorliefde voor dieren begon mijn reis aan de opleiding Dierenzorg.

waarom daan&Dogs

Met een diploma op zak van de opleiding Dierenzorg belanden ik in de horeca. Helaas was er in de dierenbranche maar weinig werk te vinden.

Inmiddels woonde ik ook op mezelf en stond ik op de wachtlijst bij de fokker voor een rottweiler puppy. Na een jaar wachten belde de fokker dat er een nestje was geboren en kwam in 2010 voor mij een droom uit. Mijn allereerste echte eigen hond. En ik noemde hem Tico.

Wat was ik verliefd op hem. Mijn kleine Tico, hij was als een baby voor mij en ik nam de zorg voor hem dan ook erg serieus. Ik vond het vervelend om hem alleen thuis te laten en probeerde te zorgen voor een oppas als ik aan het werk was. Dat bleek niet altijd even makkelijk en er waren momenten dat het me niet lukte en ik me daar enorm rot over voelde. Ik gun hem zoveel meer dan alleen thuis zijn.

In 2012 besloot ik daar iets aan te gaan doen. Mijn missie was heel duidelijk ik wil hondenbaasjes helpen die tegen dit zelfde probleem aan lopen en de zorgen voor hun weg nemen. Zo ontstond de uitlaatservice. Baasjes konden zorgeloos aan het werk, terwijl ik hun hond meenam voor een heerlijke boswandeling, waarna de hond moe en voldaan in zijn mand ligt te dromen van zijn avonturen als het baasjes thuis komt.

Door de jaren heen heb ik op verschillende vlakken opleidingen en bijscholingen gevolgd omdat ik het erg belangrijk vind up-to-date te blijven binnen mijn vakgebied en om zo mijn klanten nog beter te kunnen ondersteunen. 

Door het continue in contact zijn met honden en hun eigenaren en te ervaren tegen welke problemen er wordt aangelopen werd mijn interesse in de gezondheid van honden weer enorm getriggerd.

Inmiddels is mijn roedel uitgebreid naar een fantastisch kwartet van 4 honden.  MetTyson de franse bulldog, Nevi de franse bulldog en met Dino de Rottweiler.

Door mijn eigen honden werd de drang mezelf verder te ontwikkelen en bij te scholen steeds groter. Helaas hebben alle 4 mijn honden te maken gekregen met een aandoening of probleem aan het bewegingsapparaat. Naast de reguliere zorg ben ik dan ook op zoek gegaan naar mogelijkheden om mijn honden zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en ze zo lang mogelijk fit & gezond te houden.

Hierdoor ben ik terecht gekomen in de wereld van voeding en bewegingsleer. En hoe meer je weet hoe meer je ok door hebt wat je ook niet weet daarom is mijn lijstje met opleidingen en cursussen enorm lang.

Maar naast mijn missie van de uitlaatservice is mijn andere missie ontstaan om hondenbaasjes te helpen bij de gezondheid van hun hond. Ik vind dat iedere hond het verdiend om een gelukkig en gezond leven te leiden.

 

“Today’s good mood is sponsored by my dogs”

mijn eigen trots! 

Tico, tyson, nevi & DIno

Dit zijn mijn eigen honden, mijn fantastische kwartet en mijn motor achter Daan&Dogs.

hondenwelzijn

Welzijn van onze honden staat bij mij altijd bovenaan. Mijn missie is welzijn verhogen door hondeneigenaren te helpen met de gezondheid van hun hond.

Jij bent uniek

Ieder verhaal is uniek en ik help jullie op de manier die bij jou past. Mijn klanten zijn niet alleen klanten maar belangrijke mensen in mijn leven met een eigen verhaal, emotie en gevoel.

Gediplomeerd

Ik ben onder andere gediplomeerd bedrijfsleider dierenzorg, kynologisch instructeur en klinisch voedingsdeskundige, fitness trainer voor honden & hondensportcoach

mijn motto: education is not something you can finish

Vanaf 2004 ben ik begonnen met studeren in de hondenbranche omdat mijn interessegebied in honden erg breed is ben ik dan ook breed geschoold. Daarnaast volg ik ieder jaar een opleiding om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en te kunnen verdiepen. Maandelijks volg ik diverse cursussen en lezingen, niet alleen op up-to-date te blijven binnen mijn vakgebied maar ook omdat ik het enorm leuk vind om te doen.

Door jarenlang studeren zal ik de lijst hieronder niet oneindig lang maken. Hierbij een kleine greep uit de belangrijkste afgeronde opleidingen welke bezegeld zijn met een diploma, cursussen waarvan ik een certificaat behaald heb en lezingen die relevant zijn in mijn vakgebied.

behaalde diploma's en certificaten

Bedrijfsleider dierenzorg, Hondentrimmer, Hondenfotograaf, Kynologisch instructeur, Algemene basisafrichters, Algemene basisafrichters gevorderden, Klinisch voedingsdeskundige voor hond & kat, Reactiviteits-expert, Hondenfitness instructeur, Hondensportcoach, Medical & functional taping bij honden, Equine medical taping, EHBO voor dieren, pijn herkennen bij honden Gangwerk/bewegingsleer, Overgewicht bij de hond, Ganganalyse bij de hond, Casuistiek gangwerk

 

bijscholingen

Ethologie hond, bedrijfsvoering hondenuitlaatservice, BAT-training, massage voor honden bij angst, castreren en steriliseren bij honden, pijn herkennen bij honden, emoties bij honden, honden in de puberteit, relatie tussen gedrag en gezondheid, uitvalgedrag bij honden, ongewenst gedrag en de oorzaak ervan, corrigeren, het C-woord, pijn bij honden, risico’s van overgewicht bij honden, Praktijkdag gangwerk/beweging analyseren, gangwerk van de hond, bewegingsapparaat van de hond, werking van de geslachtshormonen, warming up en cooling down voor honden, de bouw van de hond, wilde kruiden voor honden, voedselverrijking voor honden, praktijkdag bouw & beweging.

in opleiding

Op dit moment ben ik mezelf verder aan het verdiepen in voeding en hoop ik begin 2024 mijn diploma als integraal voedingstherapeut te hebben behaald.

leuke weetjes over mij..

Heb je vragen?
Stuur mij dan een berichtje