op naar een fitte hond

gezond gewicht

Voor hondenbaasjes die het lastig vinden hun hond op het juiste gewicht te krijgen. Die op zoek zijn naar professionele begeleiding zodat afvallen op een verantwoorde manier gebeurt.

maar je geeft je hond al zo weinig

Een gezond gewicht draagt bij aan een de algehele gezondheid van de hond. 60% van alle honden in Nederland hebben overgewicht en 80% daarvan heeft last van gewrichtsproblemen. Daarnaast zorgt overgewicht voor nog meer problemen met betrekking tot de gezondheid. Allemaal redenen om te zorgen dat jouw hond op een gezond gewicht blijft.

Maar je hebt er alles aan gedaan, je geeft het niet meer dan op de verpakking van de voeding staat en daarnaast krijgt je hond weinig tot niks extra’s of je bent juist ruim minder van zijn voeding gaat geven en nog valt jouw hond niet af.

Of vind jij het gewoon lastig omdat je het gevoel hebt dat jouw hond al zou weinig krijgt en je nog minder moet gaan geven en voel je je schuldig daardoor en bij iedere poging die jij weer doet kijkt jouw hond met vragende ogen aan en zwicht je toch weer.

zonder jouw hond te kort te doen

Hoe zou het zijn als je precies zou weten wat je jouw hond zou mogen geven zodat hij afvalt en weer in goede gezondheid heeft. Dat je je geen zorgen hoeft te maken over de gevolgen van overgewicht.

Maar dat je snapt waarom jij steeds tegen dit probleem aan loopt en weet wat de oorzaak is dat jouw hond niet of weinig afvalt.

Je hebt inzicht in de hoeveelheden voeding die je je hond kan geven en wat jouw hond zou moeten krijgen tekorten op te lopen.

En zelfs weet welke extraatjes die je jouw hond kan geven zodat jij je niet meer schuldig hoeft te voelen.

hoe werkt het

Na het boeken van het traject ontvang je van mij een uitgebreide vragenlijst. Deze vragenlijst bevat voor mij alle belangrijke gegevens die nodig zijn om tot een zo goed mogelijk advies te kunnen komen. Maar ook wat de mogelijkheden voor jou als eigenaar zijn.

Na het invullen van deze vragenlijst ga ik aan de slag met het uitwerken van het advies en een plan op maat. Daarna plannen we samen een contact-moment in. Dat kan telefonisch maar dat kan ook via zoom. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. 

In dit gesprek kun je al je vragen stellen die je hebt over het gemaakte advies of onduidelijkheden die er eventueel nog zouden zijn.

Tijdens dit traject ben ik ook via whatsapp beschikbaar voor als je tussendoor nog vragen hebt of als je een stok achter de deur nodig hebt of even een pep-talk.

Na 4 weken hebben we opnieuw een contact-moment. Hierbij gaan we bekijken hoe het gaat en kan ik waar nodig het advies nog bijstellen. Na 8 weken hebben we nogmaals een contact-moment. Het is belangrijk om te zorgen dat een hond ook niet te snel teveel gaat afvallen, afhankelijk van het gewicht dat jouw hond zou moeten verliezen kan het zijn dat na 2maanden jullie nog niet op het streefgewicht zijn belandt.

In het laatste contact-moment pas ik waar nodig het advies nog een keer aan dat je de 4 weken erna nog vooruit kunt. Daarna is het ook mogelijk om een los consult te boeken.

gezond gewicht traject
los consult