bij klachten of preventief

medical taping

Voor extra ondersteuning bij lichamelijk problemen met het bewegingsapparaat of ter voorkoming hiervan.

goed kunnen bewegen is een basis behoefte

Dat bewegen belangrijk is zal ik je waarschijnlijk niet uit hoeven leggen. Maar het komt bij honden regelmatig voor dat de beweging beperkt wordt door lichamelijk ongemak zoals gewrichtsproblemen, blessures, overbelasting, trauma of na een operatie. Ook kan het zijn dat de lichaamshouding van jouw hond niet optimaal is en wil je voorkomen dat er in de toekomst problemen of blessures ontstaan.

Het is niet alleen voor de hond erg vervelend maar voor jouw als baasje natuurlijk ook, niemand wil zien dat zijn hond ongemak heeft.

ter ondersteuning

Niet alleen humaan maar ook bij dieren wordt medical taping ingezet om het lichaam extra ondersteuning te bieden.

Bij het tapen van honden maak ik gebruik van speciale veterinaire tape, deze tape is anti-allergeen, is waterbestendig, ademend en heeft een sterke lijmlaag zodat hij ook goed op de vacht van een hond blijft zitten.

Door het gebruik van de tape is er een liftend effect op de huid, hierdoor is er meer ruimte voor het bindweefsel en krijgt het bloed meer ruimte om te stromen waardoor er minder druk ontstaat wat zorgt voor pijnvermindering en zorgt voor sneller herstel. Taping kan worden gebruikt als ondersteuning en stimuleren voor de juiste beweging dus in combinatie met een herstel of revalidatie traject, maar ook bij een ongeluk of val waarbij er een bloeduitstorting of zwelling ontstaat.

Na een operatie voor het stimuleren van de genezing van een operatiewond of bij oude littekens. Het bevorderd en versnelt het geneesproces.

Honden met gewrichtsproblemen zoals ED, HD, spondylose kunnen ook veel baat hebben bij medical taping, aan te raden is dit de combineren met het opbouwen van spieren.

wat kan het voor jullie betekenen?
wanneer zet je medical taping in?
hoe gaat het dan..

Nadat je het online formulier hebt ingevuld neem ik contact op voor het maken van een afspraak. Omdat het vaak om vrij acute situaties gaat probeer ik deze zo snel mogelijk in te plannen.

Ik kom bij jullie aan huis om de hond in de vertrouwde omgeving te laten. Het aanbrengen van de tape is geheel pijnloos maar sommige honden kunnen het toch een beetje vreemd vinden.

We gaan dan eerst naar buiten om naar de beweging van de hond te kijken in draf en galop. Zo kan ik met eigen ogen zien wat er in het lichaam gebeurt en kan ik een inschatting maken van waar ik denk dat de tape een geschikte plek zou zijn.

Daarna doe ik een palpatie op het lichaam van de hond, ik ga dan na of er blokkades, zwellingen, een gevoelig gebied of andere problemen zitten. Aan de hand van de informatie van jouw als eigenaar, de bewegingsanalyse en de palpatie maak ik een plan. Omdat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat zou het ook kunnen zijn dat er een ander gebied wordt getapet dan dat je als eigenaar in gedachte had. Ik focus me niet alleen op het probleemgebied maar ik bekijk het lichaam als een geheel.

Dan beginnen we met het tapen. Ik bekijk hoeveel tape ik nodig heb en knip de tape op maat en brengen we de tape aan.

De tape is waterbestendig en blijft meerdere dagen zitten. Afhankelijk van het doel kan het zijn dat we een vervolgafspraak maken om nogmaals te tapen.

 

medical taping

Prijs is exclusief reiskosten van €0,35 p/km (max 20km van 4854)